
سیب را باید موقعی ( در مرحله&rlm ای از رسیدن ) برداشت نمود که طولانی&rlm ترین عمر نگهداری را در سردخانه داشته باشد . زمان برداشت تابعی است از رقم سیب , منطقه کاشت و نحوه داشت .
برای تشخیص مناسب&rlm ترین مرحله رسیدن میوه به منظور نگهداری طولانی در سردخانه از ضوابط معینی می&rlm توان استفاده نمود و مهمترین این ضوابط عبارتند از :
ـ فاصله زمانی بین حداکثر باروری شکوفه&rlm ها تا زمان برداشت : تعداد روزها برای تعیین مناسبترین برداشت از مرحله تمام گل (80 درصد شکوفه&rlm ها باز شده باشند ) در مورد دو رقم گلدن دلیشس و رد دلیشس در مناطق مختلف ایران بین 155 ـ 135 روز می&rlm باشد .
ـ رنگ میوه : شدت رنگ می&rlm تواند عامل تقریبی در برداشت محصول باشد معمولا سیب برای رنگ گیری نیاز به شبهای سرد و روزهای آفتابی در 8 ـ 6 هفته قبل از برداشت دارد . در جدول پیوست شماره 1 میزان تقریبی رنگ ارقام رد دلیشس و گلدن دلیشس مناطق مختلف ایران نشان داده شده است .
یادآوری 1 ـ زردی رنگ توسط دستگاه کالریمتر اندازه&rlm گیری شده و قرمزی رنگ با در نظر گرفتن مقدار رنگ زمینه آن در سیب برآورده شده است .
ـ مقاومت ( سختی و نرمی میوه :) برای اندازه&rlm گیری مقاومت میوه معمولا باغداران با فشار انگشتان درجه نرمی و سختی میوه را بر اساس تجربه بدست می&rlm آورند ولی می&rlm توان برای این منظور از دستگاه سختی سنج 8 نیز استفاده نمود . جدول پیوست شماره 1 مقاومت دو رقم سیب گلدن دلیشس و رد دلیشس را در مناطق مختلف ایران نشان می&rlm دهد .
ـ ترکیب شیمیایی میوه : منظور از ترکیب شیمیایی مواد جامد محلول در آب و اسیدیته است برای اندازه&rlm گیری مواد جامد محلول در آب ( بریکس ) از دستگاه رفراکتومتر دستی استفاده می&rlm شود و اندازه&rlm گیری اسیدیته در صورت وجود وسائل و مواد لازم انجام می&rlm گیرد . 9 میزان تقریبی بریکس و اسیدیته در جدول پیوست شماره 1 در مورد ارقام گلدن دلیشس ورد دلیشس آورده شده است .
باغداران هر منطقه می&rlm توانند با استفاده از ضوابط فوق الذکر بهترین موقع برداشت ارقام سیب باغات خود را برای نگهداری در سردخانه مشخص نمایند .
یادآوری 2 ـ چون قسمتی از رسیدن سیب در سردخانه انجام می&rlm گیرد , لازم است آنرا قبل از رسیدن کامل برداشت نمود . 10
ضمناؤ از آنجا که میزان رسیدن در مدت نگهداری تأثیر قابل ملاحظه&rlm ای دارد , صاحبان باغات با دست اندرکاران ذیربط باید بر اساس تجربیات خود با توجه به مدت نگهداری مورد نظر , زمان دقیق چیدن را مشخص نمایند .
4 ـ 4 ـ نحوه برداشت :
4 ـ 4 ـ 1 ـ میوه را باید حتی المقدور در ساعات اولیه روز که هوا خنک است , چید و دقت نمود که شبنم 11 و قطرات باران روی آن نباشد .
4 ـ 4 ـ 2 ـ از هر گونه عملی که موجب آسیب دیدن سیب می&rlm گردد از قبیل : فشار انگشت , زخمی کردن , پرتاب میوه به درون ظروف و غیره باید خودداری کرد و برای چیدن باید از کارگران آموزش دیده استفاده نمود .
4 ـ 4 ـ 3 ـ فقط میوه&rlm های سالم را باید برای نگهداری در سردخانه تخصیص داد واز اختلاط آن با میوه&rlm های ناسالم ( زخمی , لهیده , پلاسیده , آفت&rlm زده , پوسیده , زیر درختی و هر نوع عیب دیگر ) خودداری نمود .
5 ـ جور کردن 12 و درجه بندی
منظور از جور کردن این است که سیب&rlm های سالمی را که از درخت چیده شده از لحاظ رقم , اندازه , رنگ , میزان رسیدگی و سایر مشخصات جور کرده و سیب&rlm های مشابه را در ظروف جداگانه قرار داد .
این عمل می&rlm تواند در باغ بلافاصله پس از چیدن و یا در سردخانه قبل از قرار دادن سیب در اتاق&rlm های اصلی نگهداری انجام شود . در این مرحله باید دقت کافی نمود که اگر احیانا تعداد معدودی میوه&rlm های معیوب مندرج در بند 4 ـ 4 ـ 3 با سیب&rlm های سالم مخلوط شده باشند از آنها تفکیک گردد . در صورتیکه درجه بندی سیب&rlm ها مورد نظر باشد , می&rlm توان طبق استاندارد ملی ایران شماره 347 ( ویژگیهای سیب ) همزمان با جور کردن و یا پس از نگهداری در سردخانه و بلافاصله قبل از عرضه به بازار , عمل درجه بندی را انجام داد .
شامل 25 صفحه فایل word

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-104277-%d8%af%d8%a7%d9%86%d9%84%d9%88%d8%af-%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d8%a2%d8%a6%db%8c%d9%86-%da%a9%d8%a7%d8%b1-%d9%86%da%af%d9%87%d8%af%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d8%b3%db%8c%d8%a8-%d9%88/
- ۹۵/۰۶/۱۹